Deze week staat Tilburg vol piano's. Voor het Incubate Festival heeft de Engelse kunstenaar Luke Jerram 101 piano’s bij elkaar gekregen door middel van sponsors en laten beschilderen door Nederlandse kunstenaars.

De instrumenten worden geplaatst op pleinen, in parken en op stations. Iedereen mag ze bespelen: of je nu een piano-virtuoos bent, of maar met twee vingers kan spelen. Het doel is mensen op straat weer met elkaar te laten praten. Eerder heeft de kunstenaar dit project ook uitgevoerd in wereldsteden als New York, Londen en Sao Paulo. Maar nog nooit heeft de kunstenaar zoveel piano’s bij elkaar gekregen.

De piano's worden tijdens het festival door een netwerk van vrijwilligers geadopteerd. Iedere vrijwilliger zorgt een week lang voor zijn piano door hem ‘s ochtends buiten te zetten, overdag tegen regen en vandalisme te beschermen en hem ‘s avonds weer binnen te zetten. De piano’s worden na het festival gedoneerd aan scholen, buurthuizen en culturele centra.

In EenVandaag interviews met de kunstenaar Luke Jerram, Tilburger Nol Havens van VOF de Kunst en een piano-gastouder.

Play Me, I’m Yours is een onderdeel van Incubate Festival. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, debat, film en hedendaagse dans. Het festival vindt plaats van 12 tot en met 18 september 2011 in en rondom Tilburg.

Lees ook