President Poetin is vandaag in Nederland voor een bliksembezoek. Samen met koningin Beatrix opent hij in de Hermitage in Amsterdam het Nederland-Rusland jaar. 

Daarna praat hij onder meer met premier Mark Rutte en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Het onderwerp is uiteraard economie, maar ook komen de mensenrechten in Rusland ter sprake. 'Bij een goede relatie hoort ook dat je de moeilijke onderwerpen bespreekt', zei premier Mark Rutte vrijdag  

In Nederland is Vladimir Poetin's komst veelbesproken, mede door de ontwikkelingen op dit gebied de laatste jaren. In de Tweede Kamer is vorige week nog aangedrongen om de Russische leider op de mensenrechten in zijn land aan te spreken. De Kamer is ernstig bezorgd over de verslechterende mensenrechtensituatie in Rusland.

Nederland is een van de grootste investeerders in Rusland en ons land is de belangrijkste exportbestemming in de EU van Rusland. Beide landen willen met de viering hun eeuwenlange band versterken en verdiepen. De viering vindt plaats op initiatief van de Russen.

Oud-correspondent Alexander Munninghoff, Energie-deskundige en Roy Op het Veld en Russen geven hun mening. Daarnaast oud secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer.

update
08-04-2013 15:32

Poetin bezoekt ook in Nederland wonende dochter

Poetin is inmiddels in het land. Hij zal ook zijn dochter Maria (27) bezoeken. Zij woont in een penthouse in Voorschoten.

update
08-04-2013 17:15

Overleg Rutte en Poetin begonnen

In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is maandagmiddag het overleg tussen premier Mark Rutte en de Russische president Vladimir Poetin begonnen. De handel domineert het bezoek, maar Rutte zal ook de mensenrechtensituatie in het gesprek aansnijden.

Reportage Omroep West over dochter Poetin