Het is pakjesavond en aan de cijfers is dit jaar goed te zien dat webshops het drukker dan ooit hebben. Zo is de totale online omzet deze periode 1,26 miljard euro; dat is 35% meer dan een jaar terug, blijkt uit gegevens van van thuiswinkel marktmonitor 2016 en thuiswinkel.org.

Gemiddeld wordt 27 euro wordt uitgegeven voor een Sinterklaaskado, aldus de grootste webwinkel van het land (Bol.com).

In Flevoland worden de duurste kado’s gegeven, in Brabant de meeste pakjes en als je in Overijssel woont heb je pech. Daar wordt het minst uitgegeven per kado én worden bovendien de minste kado’s verkocht. Kanttekening: dit zijn natuurlijk de cijfers van de grootste webwinkel, dus het kan ook zijn dat men in Overijssel gewoon liever fysiek naar de winkel gaat.

De grootste pakketdienst van het land kampte uitgerekend vandaag met een computerstoring waardoor duizenden pakketten niet uitgeleverd konden worden. Normaal verstuurt het bedrijf zo’n half miljoen pakketten per dag, maar vorig jaar op 5 december was dat 1,3 miljoen pakketten.

En het populairste kado op de verlanglijstjes? Bij kinderen is dat het nieuwste album van Kinderen voor Kinderen en bij volwassenen is het nieuwste Harry Potter boek.

Op Twitter gaan vanzelfsprekend foto's en filmpjes rond:

In EenVandaag een reactie van hoogleraar e-marketing Cor Molenaar.

Hieronder de omzet- en transactiecijfers tot en met 5 december: 

Totale omzet tot 17:00 vandaag: 26 november tot 5 december (17:00)

Totale Omzet:

€ 2.579.552.000

(2,5 miljard) 

Aantal transacties:

97.343.000

97 miljoen