Amsterdam krijgt een milieuzone voor scooters. Vanaf 2018 mogen scooters van voor 2011 de binnenstad niet meer in. Wethouder Abdeluheb Choho van Duurzaamheid maakt dit vandaag bekend bij EenVandaag. 

Volgende maand wordt het concrete voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd. Dan komen er ook concrete voorstellen voor milieuzones voor taxi- en touringcars en bestelwagens.

Het is onderdeel van een groter plan, waarin ook het openbaar vervoer in Amsterdam uitstootvrij wordt en elektische auto’s gesubsidieerd worden. 

Vervuilende scooters

Milieudefensie reageert positief op dit voorstel. Uit onderzoek van het Zwitserse Paul Scherrer Instituut uit 2014 zou blijken dat tweetaktscooters 20 tot 2700 keer zo vervuilend zijn als een gemiddelde bestelbus. Vorige week publiceerde Milieudefensie een onderzoek waaruit bleek dat 77% van de Amsterdammers voorstander is van een verbod op de meest vervuilende scooters in de stad.

Uitzending

EenVandaag spreekt met wethouder Abdeluheb Choho en met Paul de Waal van Bovag. De brancheorganisatie is het niet eens met de grens op 2011 en vind dat een grote groep bewoners wordt buitengesloten wanneer vervuilende scooters uit de stad worden geweerd. Vorige week kwam de Bovag met cijfers waaruit bleek dat er in Nederland op 1 december 1,1 miljoen brommers en snorfietsen rondreden. Dat is een record, het aantal brommers en snorfietsen is sinds 2006 met 65% toegenomen.

Radio EenVandaag

In Radio EenVandaag een gesprek met de Amsterdamse wethouder die verantwoordelijk is voor dit plan; Abdeluheb Choho.

Maurice van Oosten van Scooterbelang ziet niets in de plannen. Onze verslaggever Harm van Atteveld ging Amsterdam in op zoek naar die vervuilende scooters.

Scooter weg uit binnenstad 

Gemeenten Arnhem en Utrecht maken zich ook sterk om de scooter uit de binnenstad te willen weren. Kijk een uitzending uit september hierover terug: 

Vorige week bleek dat meer dan de helft van de inwoners van de vier grote steden zich ergerden aan de scooters in de stad. De grootste ergenissen waren het gevaarlijk rijgedrag, het lawaai dat de scooters maken en de stank.

Bekijk hieronder de reportage van de scooteroverlast.