Ze trok zich terug voor het Radio 1 debat omdat ze niet live mocht debatteren met haar concurrerende lijsttrekkers. De enige vrouwelijke lijsttrekker Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren is daarom live te gast bij Radio EenVandaag.  

Inmiddels mag Thieme wel meedoen aan het Carré-debat van RTL op 5 maart omdat Geert Wilders zich heeft teruggetrokken. Hij is boos op RTL omdat ze interview met zijn broer hebben uitgezonden. Of ze de avond voor de verkiezingen meedoet aan het NOS televisiedebat is nog onduidelijk. Het is wikken en wegen voor de Partij voor de Dieren.  

De dierenorganisatie Dier en Recht heeft onderzocht hoe diervriendelijk de politieke partijen zijn en de Partij voor de Dieren staat bovenaan. De VVD is het meest dieronvriendelijk.  In het regeerakkoord waren afspraken gemaakt over dierenwelzijn. Zo spraken de PvdA en de VVD in 2012 af dat de vleesproductie in 2020 duurzaam zou moeten zijn. Gaat die doelstelling gehaald worden? In ieder geval hebben ze zich gehouden aan de afspraak om wilde dieren in het circus te verbieden. Maar gaat dat ver genoeg voor de Partij voor de Dieren?