Hij lag al lange tijd onder vuur, maar moet nu toch echt vertrekken. Bert van Oostveen moet weg als directeur betaald voetbal bij de KNVB.

‘Hij heeft niet geleverd’, zegt sportjournalist Jaap de Groot. Hij ligt nog vers in het geheugen: de pijnlijke herinnering van het missen van het EK in Frankrijk. Onder meer om deze reden zou Van Oostveen deze week nog vertrekken. Maar ook omdat de situatie bij de KNVB tot een soap te lijkt verworden, zoals de gang van zaken rond de aanstelling van Guus Hiddink en Danny Blind als bondscoaches.

Het nieuws is nog niet officieel naar buiten gebracht, maar het komt zeker niet uit de lucht vallen. Zo trad hij de afgelopen weken al niet meer als woordvoerder op. Daarnaast is onlangs Hans van Breukelen aangesteld als technisch directeur. Daardoor vallen er belangrijke taken weg uit het pakket van Van Oostveen.

Het Nederlands elftal verzamelt vanmiddag in Noordwijk om zich voor te bereiden op het eerste WK-kwalificatieduel tegen Zweden op 6 september. Verslaggever Laura Kors is daarbij en praat met supporters over de perikelen bij de KNVB.

Vanmiddag een gesprek erover bij Radio EenVandaag met sportjournalist Jaap de Groot. En met Simon Zwartkruis, verslaggever van Voetbal International.