Minister Schultz van Haegen maakte vandaag bekend dat zelfrijdende voertuigen binnenkort op proef en zonder bestuurder de openbare weg op mag. Ze legt de Tweede Kamer een wetsvoorstel voor dat zulke experimenten toestaat.

Volgens Schultz kun je straks " in heel Nederland gaan oefenen met de allernieuwste varianten voertuigen." Tot dusver kon dat niet, ''omdat we nog ouderwetse wetten hadden die bijvoorbeeld bepalen dat een voertuig een stuur en een rem moet hebben en een bestuurder.'' 

Vorig jaar kondigde autofabrikant Ford aan dat het bedrijf van plan is om binnen vier jaar een zelfrijdende auto te bouwen. Dus zonder stuur of rempedaal. Ford werkt hierin samen met Google. Binnen vier jaar moet de zelfrijdende auto volgens Ford de weg op. De vraag is nu: hoe houden we de zelfrijdende auto in bedwang?

Riender Happee, wetenschapper aan de TU Delft, is optimistisch over de plannen van Ford. "De techniek gaat sneller dan dat wij allemaal denken. Veel autofabrikanten zijn al bezig met zelfrijdende auto's, maar dit zijn meer de semi-zelfrijdende auto's. Hier heeft de bestuurder nog invloed." Zelf vindt Happee dat er altijd moet worden meegekeken door een controller. Deze controller kan op afstand bijsturen als dat nodig is. "Het systeem is betrouwbaar, maar het is de bestuurder die het onbetrouwbaar maakt."  

Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer, zweert bij zijn semi-zelfrijdende auto. Hij denkt dat als hij is afgeleid en niet oplet zijn auto hem behoedt van een crash tegen de vangrail. In een ritje in zijn auto laat hij verslaggever Roos Oosterbaan wat er zou gebeuren als hij in slaap zou vallen. 

Snooze While You Cruise

Zelfrijdende auto's waarbij de bestuurder een oogje in het zeil moet houden, hebben volgens Ford een groot nadeel: bestuurders raken afgeleid. Dit zou blijken uit testritten met semi-autonome auto's. De bestuurders hadden zelfs de neiging om weg te dommelen. Maatregelen als waarschuwingslampjes, trillende stoelen en toeters haalden niets uit.

Autojournalist Carlo Brantsen is ook te gast in Radio EenVandaag. Hij is sceptisch over de plannen van Ford. "Het systeem werkt middels een satellietverbinding. Daarom moet je het alleen op trajecten doen als je honderd procent zeker bent dat het veilig is en een complete dekking hebt."