Welke Utrechters gaan deze week op de commerciële tour? Met de Tour de France komen er ook honderdduizenden mensen naar Utrecht toe. 

Daar valt natuurlijk een hoop geld mee te verdienen voor de Utrechtse horeca, maar ook andere Utrechters kunnen een graantje meepikken.

Suzanne is een van die mensen en biedt via AirBnB samen met haar huisgenoten haar volledige studentenhuis aan. Ook museum Speelklok heeft een speciale slaapplek in de aanbieding voor de geïnteresseerde. Voor 1500 euro overnacht je midden tussen de draaiorgels in het museum.

Hotelkamers in het centrum van de stad kosten die dagen gemiddeld 300 euro en zijn vaak 2,5 keer zo duur als in omliggende weken. Dat blijkt uit onderzoek van hotelvergelijkingssite Trivago. 

Ook op huizenverhuursite AirBnB gaan de slaapplekken voor de hoofdprijs weg. Daar worden huizen aangeboden voor soms wel 1000 euro per nacht. Radioverslaggever Joris Kreugel gaat op bezoek bij een studentes die hun huis verhuren met uitzicht op de start van de Tour de France.

Welke verhalen vertellen de straten van de proloog? Kijk een item van gisteren over de Tourstart terug

Serie: Op weg naar de Tourstart in Utrecht