Ze zijn er maar wat trots op, in Doetinchem. Ze zijn de kleinste speelstad van het EK voetbal voor vrouwen, maar mogen gastheer zijn voor de belangrijke kwartfinale Nederland - Zweden. 

EenVandaag gaat mee met Joris Visser, medewerker bij de gemeente. In het centrum hangen alle vlaggen van de deelnemende landen aan het EK. Maar de wind zorgt ervoor dat de vlaggen elke dag weer in de knoop gaan. Aan Visser de taak om ze op deze belangrijke speeldag te laten schitteren.

Bij voetbalvereniging Sprinkhanen uit Didam, vlak naast Doetinchem, kijken ze ook uit naar de komst van de ‘Leeuwinnen’. Er zijn bij de vereniging inmiddels meer vrouwenvoetballers dan dat er jongens spelen. Het succes van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam draagt bij aan die populariteit. Jacqueline Cönning en Esmee Derksen spelen in het 35+-team  van de Sprinkhanen en hebben hun liefde voor het spel doorgegeven aan hun dochters.

Profvoetbalster Siri Worm komt uit Doetinchem. Vanwege een blessure haalde ze niet de selectie van het EK. Zuur nu de dames juist in haar woonplaats gaan spelen. Maar het succes van haar collega’s kan ze goed gebruiken omdat ze zich als ambassadrice voor het vrouwenvoetbal in Doetinchem ook inzet om de populariteit van de sport te vergroten.

EenVandaag gaat langs bij de stad met Oranjekoorts en spreekt onder meer met Worm en de vrouwen van voetbalvereniging Sprinkhanen.