Google verdient in Nederland meer aan reclame dan de Ster, RTL, radiozenders en de rest van het internet. Youtube (van Google) is de populairste tv-zender van Nederland en Google weet meer over ons dan de Belastingdienst. Hoeveel groter kan Google nog worden? En wat zijn de gevaren voor privacy, afhankelijkheid, auteursrechten en misbruik door opsporingsdiensten? Lees het hele artikel voor tips over meer grip op uw privacy.

Volgens het College bescherming persoonsgegevens (CBP) moet Google een stapje terug doen en hoogleraren waarschuwen voor de ‘Googlization’ van Nederland. Is Google gevaarlijk en moet u zich ongerust maken?

In EenVandaag een gesprek met schrijver van het boek ‘De macht van Google’ Peter Olsthoorn, Daphne van der Kroft van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom en Al Verney van Google Nederland.

Google Dashboard

Met behulp van Google Dashboard kunt u inzicht krijgen in de diensten die er aan een bepaald Google account gekoppeld zijn. Privacy instellingen kunnen hier aangepast worden: https://www.google.com/dashboard

Website Peter Olsthoorn www.demachtvangoogle.nl

Google Alarm

Tijdens het surfen op Internet verzamelt Google informatie. Voor de web brouwser Firefox is er een add-on beschikbaar die laat zien welke informatie Google over jou verzamelt: Google Alarm Firefox add-on

Master Plan

Bekijk ook de film Master Plan over de macht van Google: http://masterplanthemovie.com/

Lees ook