Minister Hennis van Defensie vertelt voor de tweede keer in korte tijd onwaarheden over EenVandaag en Dossier PX10. Eerder beweerde ze dat het RIVM niet om reactie werd gevraagd. Dat was duidelijk niet waar, en dat moest ze recht zetten.  

Maar nu is ze opnieuw de fout ingegaan. Ditmaal over het moment waarop Defensie gevraagd werd een reactie op Dossier EenVandaag Ziek van Defensie over het kankerverwekkende wapenreinigingsmiddel PX10.

Minister Hennis vergist zich in eerste instantie in het debat van 3 november 2014. In het debat zegt ze: "Defensie werd op 2 november gevraagd om een bijdrage te leveren aan een uitzending van Een Vandaag en Defensie heeft Een Vandaag gevraagd om daar het RIVM bij te betrekken"  Ze zegt 2 november maar ze bedoelt 2 oktober. Dat kan gebeuren. Maar ook die 2 oktober klopt niet. Dossier EenVandaag heeft op 26 september 2014 om een interview/reactie gevraagd inzake de PX10-materie. Daarop kwam op 1 oktober een afwijzing binnen vanuit Defensie. In die mail stelt Defensie 'niet te voelen voor een interview.'

Op 2 oktober heeft Dossier EenVandaag een hernieuwd interviewverzoek gedaan. Op 8 oktober 2014 reageert Defensie door te stellen dat men 'geneigd is mee te werken aan een interview.'  Op 9 oktober wordt de neiging definitief. Op 13 oktober hebben wij een interview met Defensie.

Wederom een feitelijke onjuistheid. Hoor en wederhoor bij Defensie, maar dan wel met de juiste data, toch?

Hieronder de correspondentie tussen Dossier EenVandaag en Defensie:  

INTERVIEWVERZOEK 26 SEPTEMBER 2014

AFWIJZING VERZOEK INTERVIEW DEFENSIE 1 OKTOBER 2014

Download

Wiki PX10