Europa leent 86 miljard aan Griekenland om een eurocrisis te voorkomen, de economie van China stagneert. In ons eigen land valt het grote Imtech om en 9000 Rabobankmedewerkers verliezen hun baan. Een greep uit het economische jaar 2015. 

We zouden dit jaar definitief uit de crisis komen. Is dat gelukt? En wat zijn de verwachtingen voor 2016? We bespreken het in de studio met financieel commentator Martin Visser.

Ook gaan we langs bij Ulrica de la Mar. In de crisisjaren verloor ze haar baan en inmiddels zit ze bijna 7 jaar thuis. Hoewel de economie aantrekt heeft zij daar vooralsnog niet van kunnen profiteren. En dat geldt voor veel mensen. Van de 606.000 werklozen die er dit afgelopen kwartaal waren, is bijna 40% langdurig werkloos. 

Winnaar van de arbeidsmarkt van 2015 is de uitzendbranche. Dit jaar groeide de sector met gemiddeld 10% per maand. Werk op basis van flexibele contracten neemt dus toe. Is dat een trend die zich door gaat zetten en wanneer kan de, nog steeds behoorlijk forse, groep werklozen verwachten dat ze weer een baan vinden?