'Mijn droom voor het land, inspiratie voor onze koning'. Met dat thema hoopt het Nationaal Comité Inhuldiging zoveel mogelijk dromen te verzamelen van Nederlanders. Vanavond zien we de droom van Thijs Kamperman uit Gouda verfilmd in de uitzending. 

Kamperman: “Op de bijgevoegde foto zien jullie mijn zusje Eveline. Mijn zusje is 22 jaar en heeft Down Syndroom. Mijn droom voor Nederland is dat mensen zoals mijn zusje, met welke beperking dan ook, mogen worden gezien als volwaardige inwoners, of beter nog, worden gezien als mensen die onze maatschappij smaak geven! Mensen met Down worden nog steeds gezien als ongewenst en zijn reden voor het afbreken van een zwangerschap, omdat ze geen toekomst zouden hebben. Ik mag trots zijn op mijn zusje, ze werkt twee dagen per week in een speciaal lunch café, is vrijwilliger in de zorg en helpt op een 'normale' basisschool kinderen te leren lezen en schrijven. Daarnaast helpt ze bij de crèche in de kerk en kan ze dansen als de beste. In tegenstelling tot sommige andere 'normale' jongeren valt ze geen mensen lastig, slaat geen raampjes in, overvalt geen oude dametjes en rijdt niet als een aso rond op een scootertje. In tegenstelling tot sommige andere 'normale' jongeren levert zij wel een positieve bijdrage aan de maatschappij. Toch worden mensen als zij gezien als ongewenst.”

Vanavond in EenVandaag ziet u de werkzaamheden van Eveline in zorgcentrum Julianastaete, lunchcafé Juuls en op de basisschool 't Carillion. In deze rubriek werden al eerder dromen verfilmd. Deze kunt u vinden op onze speciale troonswisselingspagina

Eveline Kamperman helpt leren lezen en schrijven - ©

Eveline Kamperman helpt leren lezen en schrijven - ©

Stuur uw droom in!